Mea Fysio Nijmegen Centrum, Vlaamsegas 2, 6511 HR Nijmegen
7 December 2019

Fysiotherapie

Fysiotherapie NijmegenHet menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. 

Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is beseft u pas als u ergens last van krijgt; als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles vanaf weet is de fysiotherapeut; de specialist in beweging. Bij hem kunt u terecht voor de behandeling van klachten maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

In Nederland zijn er zo’n drie miljoen mensen (jongeren en ouderen) met lichamelijke klachten die regelmatig de fysiotherapeut om hulp vragen. Lichamelijke klachten komen in alle vormen voor, op verschillende leeftijden en door verschillende omstandigheden.

Tijdens het lopen, fietsen, bukken, springen of wanneer u een snelle manoeuvre maakt heeft u vast weleens een vervelende pijn gevoeld waarvan u dacht  “hoe kom ik aan deze pijn” en belangrijker “hoe gaat deze pijn over”.

Mogelijke klachten:

 • allerlei aandoeningen die  te maken hebben met ouderdom zoals een beroerte (CVA), ziekte van Parkinson, problemen aan hart en bloedvaten zoals etalagebenen (claudicatio intermittens), dementie, Multiple Sclerose, etc.;
 • gewrichtsklachten van schouderelleboog, hand, heupknie en voet. Bijvoorbeeld artrose, een letsel, reuma;
 • sportblessures, ook bij kinderen;
 • rugpijn al dan niet met uitstraling in een been;
 • peesaandoeningen;
 • revalidatie na operaties zoals een kunstknie, kunstheup of kunst schoudergewricht;
 • revalidatie na botbreuken of ander type operaties;
 • krachtverlies ten gevolge van een aandoening;
 • lymfoedeem;
 • fibromyalgie;
 • problemen met lopen.

Mea Fysio Nijmegen Centrum

Wat kan de fysiotherapeut voor u betekenen
De fysiotherapeut helpt u de oorzaak en de oplossing van uw lichamelijke klacht te achterhalen en te verhelpen. De fysiotherapeut luistert daarbij aandachtig en zal met u het wenselijk proces gaan doorlopen zodat u snel en effectief aan uw lichamelijke klacht geholpen kunt worden. Door middel van adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

Fysiotherapie is in o.a. Nederland een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG-registratie bezit. Patiënten met lichamelijke klachten worden door fysiotherapie ondersteund met oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Voor het behandelen van een lichamelijke klacht zijn er meerdere vormen van therapie aanwezig zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie.

Wat doet een fysiotherapeut
De fysiotherapeut verricht een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn eigen genezing. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol. Als patiënt heeft u een behandelingsdoel die u bij uw fysiotherapeut ondergaat.

Het doel van de behandeling kan bijvoorbeeld zijn:

 • verbeterd functioneren van (deel)gebieden van het lichaam;
 • optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening;
 • het verminderen van pijn.

IS ER EEN VERWIJZING NODIG?
Het is mogelijk zonder verwijzing van een arts naar de fysiotherapeut te gaan. Als u zonder verwijsbrief komt wordt u tijdens de eerste afspraak door de fysiotherapeut “gescreend”. Tijdens de screening beoordeelt de fysiotherapeut of uw klacht door de fysiotherapeut of toch door de huisarts onderzocht moet worden. Wanneer het een duidelijke klacht van het bewegingsapparaat betreft (gewrichten, spieren, pezen e.d.) dan krijgt u een fysiotherapeutisch onderzoek waarna behandeling kan plaatsvinden.


Voor het maken van een afspraak of het stellen van een vraag bel 0 644 503 803 of vul onderstaand formulier in.

 

Call Now Button